Wie ben ik.

523548291042041
Ik ben geboren en opgegroeid als boerenzoon in Riel een klein plaatsje in Noord-Brabant ten zuiden van Tilburg. Aan weerszijden woonden de buren op ca. 500m en aan de voorkant van de boerderij op 6 km en aan de achterkant op ca. 1 km. Ik kan wel zeggen geheel in de natuur tussen toen nog korenvelden met patrijzen, kwartels, fazanten, hazen reëen en ander wild.

Gestudeerd heb ik in Tilburg. Verder ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de grond weg-en waterbouw en ben thans in de Vut.
Mijn hobbies zijn computertechnologie en fotografie. Daarnaast ben ik een groot natuurliefhebber en houd ik van wandelen.

Sinds 1974 ben ik getrouwd met mijn vrouw Judy. Deze geeft mij voldoende vrijheid om mijn hobby uit te oefenen. Ik heb twee kinderen, beiden inmiddels getrouwd en ben ik de gelukkige opa van 4 kleinkinderen.

Net voor de geboorte van mijn eerste kind (zo gaat dat meestal) ben ik begonnen met fotografie. Deze hobby werd aangemoedigd door een oud collega van Rijkswaterstaat die een verwoed fotograaf was. Mijn eerste camera was een Asahi Pentax Spotmatic. Hier heb ik vele landschappen familie-foto’s en vakantie-foto’s mee gemaakt.

Omstreeks 1980 kocht ik een vervanger de Minolta Dynax 5000i een analoge camera met behoorlijk wat geautomatiseerde functies. Bij deze camera heb ik ook enkele lenzen aangeschaft, want ik was inmiddels lid geworden van de plaatselijke fotoclub. Dit was een mooie camera die goed in de hand lag en waar ik vele jaren leuke foto’s mee heb gemaakt.

In de vroege 2000 jaren kwam Minolta met de eerste digitale spiegelreflex. Deze moest gaan concurreren met wat er reeds op de markt was zoals een Nikon D70S en diverse Canon body’s. Deze camera zag en was erg professioneel en had een zeer heldere zoeker. De prijs was echter vergeleken met de andere instapcamera’s vrij hoog. Maar toch besloten om deze aan te schaffen, en eigenlijk geen moment spijt van gehad totdat Minolta bekend maakte te gaan stoppen met de fabricage van digitale camera’s. Ik heb met deze camera met de Tamron 18-200mm lens zeer mooie foto’s kunnen maken. De foto’s hadden weinig ruis en waren zeer kleurecht en helder. De fabricage van de camera’s werd in handen gegeven van Sony wat voor mij reden was om naar een ander merk om te zien. Mijn oude Minolta 7D heb ik verkocht. Hier heb ik echter spijt van gehad, want dit was een fantastische camera, en voor iemand die wil gaan leren fotograferen zeker een aanrader.

Toen overgestapt op Canon en wel de Canon 40D. Hierbij meteen twee lenzen aangeschaft een Canon 17-85mm IS en een Canon 70-300mm IS. Doordat ik echter veel in de natuur zat ontwikkelde ik een voorliefde voor het fotograferen van vogels. Een mooi voorbeeld van deze hobby was voor mij mijn plaatsgenoot JanKees Schwiebbe.
De 300mm lens werd al gauw als te klein ervaren en uiteindelijk besloten over te stappen op de 100-400mm lens van canon.
Het verschil in bediening tussen de Canon en Minolta was groot. De functies bij Minolta waren allen rechtstreeks via knoppen op de camera in te stellen. Bij Canon verliep e.e.a. door knoppen via uitgebreide menu’s. De Minolta was 6MP en de Canon 40D was 12MP.

Ik heb lange tijd moeten wennen, maar inmiddels is de Canon 40D een zeer goede camera gebleken, welke ik nog steeds gebruik voor landschappen, macro’s en vakantiefoto’s.

Daarnaast gebruik ik de Canon 1D Mark IV welke sneller is dan de 40D en meer autofocus-punten heeft. Daarnaast heeft de camera 16MP ipv 12MP voor de Canon 40D. Deze hogere resolutie heeft zijn prijs naast een duurdere camera heb je ook nog betere (duurdere) lenzen nodig, tenzij je natuurlijk over voldoende licht beschikt.